Wie zijn we?

De Pottenbakkers

Hilde Carton Kemmelwaar

Hilde Carton

“Wanneer ik met klei bezig ben, word ik een ander mens ” ….  de woorden van een 8-jarige.

Ik kan dit alleen maar beamen. Klei door je handen voelen, het manipuleren van deze grondstof, het ervaren van de structuur ervan, … het doet iets met mij.

Een aantal jaar geleden mocht ik ervaren wat het betekent om mijn sluimerende creativiteit in combinatie met mijn opleiding aan te wenden tot een “klei-moment”  toen ik een klas kleuters op bezoek kreeg in mijn piepklein atelier.

Mijn ervaringen doorgeven, met veel warmte het “klei-verhaal” vertellen, fantasie gereflecteerd zien in hun handjes die de klei omvatten… zelfs de wildebras werd er stil van!

Ik besloot om het iets grootser aan te pakken en de klei-workshop was geboren. Ik maak mensen warm voor een zen-moment tussen de klei, waar het proces belangrijker is dan het eindproduct.

Ik laat voelen wat een dagje kleien teweeg brengt bij jou, hoe de innerlijke rust er sowieso bij komt kijken en hoe een homp klei een mens gelukkig kan maken.

Ik kies ervoor om via workshops mijn kennis door te geven zodat iedereen die het wil, kan proeven van de kracht van de klei en verwondert mag zijn over zijn eigen kunnen. 

Kleien maakt een mens intens gelukkig!

Hugo wildemeersch

Als oud-Kemmelnaar ben ik in dit project ‘Kemmelwaar’ gestapt.

Kemmel en de Kelten boeien me. Ik wil me inleven in hun manier van leven en me verdiepen in hun keramiek in het bijzonder. De gebruikte klei, hun werkwijze, de afwerking, de decoratie, de bakmethodes …

Het is een boeiend avontuur dat ik ook graag met anderen wil delen. Wie interesse heeft om op de een of andere manier met dit project mee  te werken, mag me contacteren.

Aan de academie van Ieper en Menen genoot ik een opleiding keramiek en ik heb ook diverse stages en workshops gevolgd.

Ik maak meestal gedraaide gebruiksvoorwerpen en werk die af met eigen gemaakte glazuren en decoraties, prints … Ook raku en andere stooktechnieken zijn me bekend.